Stod och väntade på lunchen bredvid vattenkaret. Kurrade lite i magen. Såg att maten var på gång men det var jag inte ensam om. Helt plötsligt blev det trångt fast alla vet att man får var sin hög. Blev lite sur och måttade en spark mot den som nyss knuffade till mig.

Men snälla, jag stod här först idag. Även om jag inte brukar göra det varje dag…ja, ja, jag flyttar mig väl då… Äntligen fick man sin hög, började genast mumsa i mig den. Helt plötsligt hör jag steg bakom mig. Någon tränger sig in för att smaka på min hög, men den är ju MIN, HALLÅ!!! Tillslut tröttnar jag och går ner för att ta mig en slurk vatten och se om jag kanske hittar en ledig hög. Men nähä, inte ens vatten får man dricka ifred…plötsligt blir det stökigt. Jag måttar en spark, får en själv i sidan, hoppar undan en andra spark och helt plötsligt har jag hoppat in i eltråden, AJ men den ger vika och jag står på utsidan av hagen.

Förvånat tittar jag mig runt omkring. Vad gör jag nu då? Jag har rivit ner hela tråden. Kompisarna upptäcker att jag har tagit mig ut ur hagen och skuttar glatt efter. Nyfiken som man är, blir man ju sugen på en liten upptäcktsfärd. Tror ni att sommarhagen är öppen? Travar ner till parkeringen och ser att den grinden är stängd, så jag fortsätter vägen fram. Alla hänger glatt med bakom. Det här är ju spännande, ett riktigt äventyr smiley.

Kommer ner till stora vägen och velar lite över vilket håll jag ska gå. Bestämmer mig för att hälsa på dom stora bruna uppe vid ridhuset. Dom brukar bralla runt i hagen så friskt när vi går förbi. Kanske dom vill leka med oss allihop? Så sagt och gjort väljer jag höger och alla hänger på. Väl uppe vid ridkolan kilar jag vant in mellan stallarna och ridhuset. Man har ju varit här förr. Då blir vi plötsligt upptäckta…stor uppståndelse. Vi motas snabbt in på ridbanan och grinden stängs. Suck, vi som verkligen var på G nu. Hade varit skoj och leka lite.

Istället blir vi hämtade och får snällt traska hem igen. Som tur är ligger lunchen kvar och väntar på oss när vi kommer hem. Hör att det “pratas” en del om hur vi kunde komma på denna korkade idé. Tycker inte den var så korkad. Den var faktisk ganska skoj…